VÄLKOMMEN TILL VINKÄLLANFAMILJEN!
Hos oss hittar du Sveriges bästa kurser inom vin och dryck. Vinkällan är Nordens största sommelierskola och finns på plats i flera olika städer i både Sverige och Danmark. Vi erbjuder allt ifrån grundkurser i vin till fullständig Sommelierutbildning och avancerade kurser med ett internationellt perspektiv. Oavsett om du är en nyfiken vinälskare eller har ambitioner att tävla inom mat och dryck så har vi kurserna för dig.
Vinkällan startades 1996 av Dick och Britta Samuelsson. Vinkällan är en skola för alla. Vårt motto är riktigt bra pedagogik och en familjär känsla där alla trivs. En roligare skola med andra ord, utan att på något sätt tumma på kraven på en riktigt bra och gedigen utbildning. Vi vill att våra elever ska se fram emot varje lektion och längta tillbaka till oss, även efter att de har avslutat sin Sommelierutbildning. Vinkällan är inte bara ett familjeföretag, vi är även ett företag som förmedlar familjekänsla och vi vill att alla som studerar hos oss ska känna sig som en del av Vinkällanfamiljen, en familj som består av några av Sveriges och Danmarks mest framstående sommelierer! Vinkällan är också nordens största Sommelierutbildning. Sedan starten har vi haft ca 3000 sommelierelever. Årligen påbörjar ungefär 200 elever sin utbildning, bara i Sverige! I nuläget håller vi utbildningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sälen, Åre & Danmark men även i digital form. Vår sommelierutbildning är godkänd av Svenska Sommelierföreningen och därmed den internationella sommelierföreningen ASI. Både före och efter sommelierutbildningen erbjuder vi självklart massor av förberedande samt vidareutbildningar för att du ska kunna hålla din kunskap på topp. Vi erbjuder utbildningar med spetskunskap för importörer, utbildningar för sommelierer som vill jobba utomlands och kurser inriktade mot retail och detaljhandel. Kontakta oss gärna om du behöver guidning av vilken utbildning som skulle passa just dig. Välkommen att börja din resa till Sommelier hos oss!

Våra diplom
Hos Vinkällan Dryckesutbildningar examineras och diplomeras du i dryckeskunskap. Här bredvid finner du exempel på våra intyg på kortare och förberedande kurser, vårt sommelierdiplom men även intyg för högre utbildningar som masterclasser eller spetsutbildningar. Utbildningen är godkänd av Svenska Sommelierföreningen och därmed den internationella sommelierföreningen ASI. Ditt digitala diplom kan du använda på sidor som LinkedIn och använda när du söker jobb både i Sverige och utomlands. De digitala utbildningsbevisen distribueras med hjälp av TRUE - en tjänst för säkra digitala dokument. Klicka för att se och verifiera ett certifikat.